hoes van album kweethetnie van Augustijn
Gesigneerde CD 'kweethetnie'
19,99€ (+3€ verzending)
Gesigneerde CD (19,99€ + 3€ verzending)
U betaalt graag met overschrijving of u wil meerdere artikels bestellen? Geen probleem, mail ons! iTunes (digitale download) Bestel op Bol.com (niet-gesigneerd)

RECENSIE HUMO. ‘Kweethetnie’ van Augustijn is mooi, mooi, mooi! ****


Kwaadwillige lieden - maar zij lezen ongetwijfeld andere periodieken dan Humo - zouden 'Kweethetnie' van Augustijn, zoon van Willem Vermandere, kleinkunst durven te noemen. Om daarna, terecht luid gillend, de kamer te ontvluchten. 'Kweethetnie' is 's mans nieuwe, derde cd in zijn moerstaal, 't West-Vlaams. Maar bovenvermelde lieden dwalen. Wij denken bij Augustijn aan Randy Newman (die volwassen, van milde ironie dooraderde teksten) en aan Mark Oliver Everett van Eels (de gave om ietwat donkere gedachten in oorwurmen van songs te wikkelen). Toegegeven, wij overdrijven een beetje, maar geef Augu het budget van die roemrijke mannen en de vergelijking zit er wellicht wél boenk op. Luister naar 'Hypochonder' (over de kwaaltjesangst van de moderne man), 'Bas' (over zijn liefde voor de basgitaar), het práchtige 'Zin', 'Ossan zeer' (naar, van en met Peter Slabbynck van Red Zebra) of de koldereske meezinger 'Ja santé' (over de liefde voor Belgische bieren, 'en 't liefst van al / een Orval'). En verzucht met ons mee: mooi, mooi, mooi. Mea culpa, mea culpa, mea maxima culpa intussen: 'Kweethetnie' is al een paar maanden oud, maar wij hebben Augustijn pas onlangs leren kennen tijdens een caféoptreden in het onvolprezen Manuscript in Oostende. Schande over ons! Laat het u niet tegenhouden om 'Kweethetnie' alsnog bij uw favoriete cd-boer, streamingdienst of op www.augu.be te bestellen! Uw eindejaarslijstje zal er wel bij varen. (cp)
4 sterren -- HUMO 22/11/2022
RECENSIE NIEUWSBLAD. ‘Kweethetnie’ van Augustijn: Derde kindje is wat donkerder ***
Zoender omweg heb je nooit fouten gemaakt / Moa zoender omweg was je hier noois geraakt. Het is niet dat Augustijn Vermandere grossiert in wijze levenslessen en tegelspreuken op zijn weinig opbeurende derde album Kweethetnie, toch heeft hij maar weinig woorden nodig om als veertiger de worstelingen met het leven én de tijdgeest ­te vatten.
3 sterren -- Nieuwsblad 1/04/2022

foto van Augustijn
foto van Augustijn
foto van Augustijn
foto van Augustijn
foto van Augustijn
foto van Augustijn
foto van Augustijn
foto van Augustijn
foto van Augustijn
foto van Augustijn
Foto's door Ghilain Vermeersch
Naar alle albums